Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 07-03-2010 18:23:31
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Arnobratvic

als je een auto, waarvan het kenteken op naam van een ander staat, gebruikt, leent, huurt, enz. , en dit gebruik is duurzaam (d.w.z. méér dan incidenteel), moet je wel degelijk zélf een wam-verzekering hebben.

hier wordt weer het volgende broodje aap-verhaal de wereld ingeholpen.

een wam kan je niet op een persoon afsluiten, alleen op een kenteken. vroeger had je de mogelijkheid om een wam verzekering te sluiten op je rijbewijs. dat hield in dat die wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen gold voor de auto waarin je reed, maar die constructie/mogelijkheid is in 1994 afgeschaft.

artikel 2 van de wam:

de bezitter van een motorrijtuig en degene aan wie het kenteken voor een motorrijtuig is opgegeven, zijn verplicht voor het motorrijtuig een verzekering te sluiten en in stand te houden welke aan de bij en krachtens deze wet gestelde bepalingen voldoet.

gebeurt er een ongeluk met de auto, terwijl iemand anders de auto bestuurde, dan is de eigenaar/kentekenhouder volledig aansprakelijk voor alle schade als de auto onverzekerd blijkt te zijn. hoe hij/zij dat verder met de werkelijke bestuurder wil regelen, is een zaak tussen die twee personen. daar staat degene, die schade heeft geleden, volkomen buiten.

vladja