Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
arnobratvic - 07-03-2010 18:50:29
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Beste vladja, een wam-verzekering (o.g.v. de wet aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen) wordt niet op een "kenteken" afgesloten, maar op een "motorvoertuig". de eigenaar van dat motorvoertuig is wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering voor zijn voertuig af te sluiten: de wam-verzekering.
die verzekering dekt de schade die door het voertuig aan anderen wordt toegebracht. wat ik heb geprobeerd duidelijk te maken is het volgende: wanneer een ander dan de eigenaar langdurig van de auto gebruikmaakt, rust de verplichting om een wam-verzekering af te sluiten niet op de eigenaar, maar op die ander. is de langdurige gebruiker zich daar niet van bewust, dan loopt hij het risico om met grote problemen opgezadeld te worden, kortom: de pineut te zijn.
dit probleem komt vooral voor in díe gevallen dat de eigenlijke (duurzame of zelfs permanente) gebruiker van de auto niet de eigenaar/kentekenhouder is.
nogmaals: de verzekeringsmaatschappijen prikken deze constructies gemakkelijk door.
iemand die de auto heeft geleast of gehuurd, zal er op moeten kunnen vertrouwen dat het lease- of verhuurbedrijf de wam-verzekering voor de betreffende auto goed geregeld heeft. en iemand die incidenteel de auto van zijn buren leent, doet er goed aan even te verifiëren of die buren correct aan hun wam-verzekeringsplicht hebben voldaan.