Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-03-2010 14:47:11
Geldzaken & Recht

Kosten tussenpersoon onderhandse verhoging


denhoudijker

je schrijft:

mag onze tussenpersoon ons kosten in rekening brengen? en had onze tussenpersoon ons mondeling en op schrift de te verwachten kosten van zowel hem als de geldverstrekker moeten aangeven?

volgens mij benader je deze zaak wat al te naïf. een tussenpersoon wil ook graag een plakje kaas op zijn boterham verdienen. en iedereen weet dat diensten meestal niet gratis worden geleverd, tenzij dat van te voren zo is afgesproken. ook de kosten van de geldverstrekker, hoeven niet zomaar van te voren gemeld te worden. de tussenpersoon kan er (terecht) vanuit zijn gedaan dat je dat wel wist, zeker ook omdat je er niet vooraf expliciet naar hebt geïnformeerd. kortom, naar mijn mening valt in juridische zin de tussenpersoon hier niets te verwijten. wel zou het zo zijn, dat als ik de tussenpersoon geweest was, ik wel beide kostenposten vooraf had meegedeeld aan de klant.

met vriendelijke groet, readac.