Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2010 10:21:25
Vakantie & Reizen

Zaklamp

Jftm schreef op dinsdag 16 mrt 2010, 23:14: beste banno,
maak u niet druk over die eenhed lumen. het is al zo oud als het elektrisch licht en geeft alleen maar weer hoeveel licht er op een bepaald oppervlak schijnt.
het is niet iets speciaals voor led lampen.......
als het uitdrukken van lichtsterkte in lumen voor led-zaklampen niet geschikt is, hoe moet je de zaklampen dan wél met elkaar vergelijken? natuurlijk zegt dat getal in lumen weldegelijk iets over de hoeveelheid licht die zo'n lamp geeft.
een lamp van 100 lumen geeft minder licht als een lamp die 280 lumen afgeeft en een lamp die 630 lumen afgeeft, geeft nog veel méér licht. dat de absolute getallen niet zo veelzeggend zijn is duidelijk, maar om zaklampen met elkaar te kunnen vergelijken is het natuurlijk uitermate nuttig om te weten hoeveel lumen een zaklamp afgeeft.

freya