Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2010 12:35:03
Computers & Telefonie

Tweejarig contract internet

Dominica

het zit wat anders in elkaar als jij denkt:

nieuwe opzegtermijnen:

het principe wordt : na een kontrakt van het eerste jaar (12 maanden) mag er niet meer stilzwijgend verlengd worden en wordt de opzegtermijn 1 maand.

1. op 1 juli 2009 de telecomsektor (internet/mobiel bellen/kabel)

2. op 1 juli 2010 (waarschijnlijk) sportscholen, tijdschriften e.d.)
(vermoedelijke ingangsdatum voor kranten en tijdschriftem: 1-7-2011)
(vermoedelijke ingang voor andere abonnementen en lidmaatschappen: 1-7- 2010)

abonnementen en lidmaatschappen die in de wet worden aangepakt, zijn die van sportscholen, boekenclubs, tijdschriften, internetbedrijven en autopechdiensten.
consumenten krijgen verder het recht om op dezelfde manier op te zeggen als de wijze waarop het abonnement is aangegaan (per post, e-mail e.d.).
voor kranten en tijdschriften is een belangrijke uitzondering gemaakt. die mogen een opzegtermijn van drie maanden hanteren, waar in de wet verder een maximum van een maand geldt. een heel belangrijke wijziging is, dat in de nieuwe situatie proefabonnementen per definitie automatisch aflopen en dus niet meer stilzwijgend kunnen worden omgezet in een gewoon abonnement.

3. vanaf 1 januari 2010 hanteert de verzekeringssector (voorlopig op vrijwillige basis) voor schadeverzekeringen het principe van éénjarige contracten. deze contracten zijn na het eerste jaar met een termijn van maximaal een maand opzegbaar.
in de praktijk loopt de verzekeringssector vooruit op een wettelijke regeling en is het meestal nu al mogelijk om per maand op te zeggen. dit geldt overigens alleen als de verzekeraar aangesloten is bij het verbond voor verzekeraars.

note: het is dus niet wettelijk verboden om ook nu nog een 2jarig kontrakt aan te bieden. je moet dan dat kontrakt wél uitdienen en hebt pas daarna met 1 maand opzegtermijn de mogelijkheid om het kontrakt te beëindigen.

met vriendelijke groet, readac.