Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 24-03-2010 01:20:08
Auto & Vervoer

Is caustic soda slecht voor de afvoerpijp?

Ja en nee.
het gebruikte kunststof en/of pvc van de afvoerbuizen is verkrijgbaar in een zgn. dunwandige en dikwandige kwaliteit. de dikwandige kwaliteit wordt sterk aanbevolen voor sanitair en als afvoerbuis van de keukengootsteen. dikwandig is geschikt voor het gebruik van de zgn. witte korrels (hage ) en/of caustic soda.
de witte korrels moet in de de juiste hoeveelheid (2-3 eetlepels zie dosering) in de afvoer worden gegooid, waarna u met kokend water langzaam en voorzichtig de boel in oplossing brengt. u hoort gesis en gepruttel en de verstopping (haar, voedselresten) wordt verbrand. spoel daarna voldoende na met koud schoon leidingwater. doe dit periodiek en u voorkomt hiermee een te grote verstopping. kijk uit voor huid en ogen ( doe desnoods oude handschoenen en zet een oude (zonne)bril op tegen spatten !!! ) door de verbranding kan nl. een kleine explosie ontstaan. ga daarom ook niet pal boven het gat hangen met uw gezicht. door de verbranding ontstaat er plaatselijk heel veel hitte en daarom is een dunwandige buis minder geschikt vanwege het ontstaan van brandgaten in de buis (wegsmelten) en/of het ontstaan van een ribbel in de buis. probeer daarom altijd in het begin om met een zuignap de verstopping weg te krijgen en daarna pas met caustic soda of hage-korrels.