Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerard55 - 31-03-2010 14:54:45
Auto & Vervoer

Is caustic soda slecht voor de afvoerpijp?

[quote=meta schreef op donderdag 25 mrt 2010, 23:13]hier meta nog even. als een veer er niet doorheen kan, kan een tuinslang dat dan wel? ik ga het zeker proberen. dank je wel.

klopt wat je schrijft meta. de slang kan inderdaad nooit verder komen dan de veer, maar dat hoef ook niet. de eerste bocht zit bij mij 20 cm van de syfon, dus ik kreeg de slang wel door de eerste bocht. toen nog een stukje, ik schat hooguit 80 cm, dat is samen ongeveer een meter. eigenlijk is dat niet belangrijk. als de slang en de afvoer worden afgesloten door de oude fietsband er strak omheen te draaien (gebruik dan de elasticiteit van de band) dan kan de volle waterdruk op de afvoer. eén houdt de slang met fietsband goed vast en de ander zet er waterdruk op. overigens niet doen met heet leidingwater, want dan wordt de slang zacht en zou kunnen knappen. koud water kan die makkelijk aan. het gaat ook om de druk, want die zal de prop in de afvoer wegwerken. veel succes met deze milieubewuste oplossing ;-)