Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sannieh - 26-03-2010 14:07:00
Huishouden & Energie

Problemen nuon en liander

Misschien een vreemde vraag, maar heb je vorig jaar toevallig een digitale energie meter gekregen???

wij zitten namelijk met hetzelfde probleem. we zijn een 4 persoons huishouden en zitten normaal op de 3500 kwh. nu kregen we ineens een rekening van 1300 euro bijbetalen, omdat we dit jaar ineens 8400 kwh zouden hebben verbruikt. (ik ging al op zoek naar het wiethok op zolder, maar nee die is er echt niet hihi).

nuon gebeld (we zitten bij de nem, maar nuon beheerde de meters) die stuurde ons door naar liander. daar kregen we een mooie brief van dat zij best de meter wilde nakijken maar of we wel flink wilde betalen. of anders moesten we maar bellen met de woningbouw. maar ze zeiden wel dat er eigenlijk nooit wat mis is met de meters.

na wat surfen op het internet kwamen we erachter dat het hoge energie verbruik de laatste tijd wel vaker voor komt. het gaat zelfs wel eens om verbruik in de 30000kwh. heel toevallig hadden deze mensen net een digitale meter gekregen in dat jaar. en het blijkt dat die meters kunnen reageren op zendapparatuur enz.

bij navraag hierover bij liander is het antwoord simpel: digitale meters hebben geen problemen, en het reageren op apparatuur kunnen we niet zien. maar we willen best kijken voor een paar 100 euro. alsof we door de hoge rekening nog geld over hebben!!!

maar conclusie. mijn meter tikt lekker door (ben ondertussen al weer 3000 kwh verder in 4 maanden tijd). ik heb iedere instantie 100 keer aan de lijn gehad. maar niemand is verantwoordelijk.