Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-04-2010 23:16:36
Geldzaken & Recht

Aflossen hypotheek.

Dag liesbeth,

wanneer je een aflossingsvrije hypotheek gaat aflossen, kan daar een boetebeding op staan. lees wat over aflossen in je hypotheek akte staat.
de hypotheeknemer rekent er op dat je gedurende de hele (resterende) looptijd van de hypotheek niet aflost. daar krijgt hij een bepaalde hoeveelheid geld door binnen. de rente.
ga jij nu voortijdig aflossen, dan loopt hij rente mis omdat de hoofdsom waarover rente verschuldigd is, lager wordt. dat gemis aan geld wil hij gecompenseerd zien. jij verandert de afspraak, het aflossindsvrijcontract, die je met hem hebt door tóch af te gaan lossen. daar is die boete voor.
de boete wordt minder naarmate de looptijd van de hypotheek verstrijkt: is de looptijd nog nul maanden, dan is de boete ook nul.

bovendien, wat je eenmaal afgelost hebt mag je fiscaal niet meer gebruiken voor een evt. volgende hypotheek.

hardware error man.