Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 07-04-2010 00:31:30
Garantie & Verzekeringen

Te weinig wajong-uitkering ontvangen

Dag schoonhoven,

de volgende tekst ontleen ik aan jurisprudentie welke ik vond door te googelen op: nabetaling uwv.

met ingang van 13 oktober 1989 is aan appellant een wao-uitkering toegekend, berekend naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 80-100%. op zijn daartoe strekkende verzoek is het dagloon waarnaar deze uitkering wordt berekend, bij besluit van 15 oktober 2002 ingaande 13 oktober 1989 verhoogd met fl. 5,17. bij brief van 21 november 2002 is het hieruit voortvloeiende recht op nabetaling door het uwv berekend op € 74.717,73 en dit bedrag is aan appellant betaalbaar gesteld, verminderd met een bedrag van € 29.106,11, zijnde door de afdracht van loonheffing aan de fiscus.
er kan in bepaalde situaties over een lange periode nabetaald worden, doch ook teruggevorderd worden.

wanneer je schoonzus van een gehandicapten organisatie of vakbond lid is, kan die haar inlichten omtrent haar rechten.
ook kan je schoonzus met een wao-begeleider van de vakbond wanneer ze daar lid van is, of een sociaal raadsman/vrouw naar de uwv gaan en daar in gesprek gaan.
evt. bezwaar aantekenen tegen de hoogte van de uitkering. evt. verder in beroep gaan. uwv is vaker door de bestuursrechter tot de orde geroepen, weet ik uit eigen ervaring.

vergeet niet de wettelijke rente over de evt. nabetalingsperiode te claimen.
dat wilden ze bij mij ook niet, gemakshalve onder het motto "daar heeft de rechter in zijn beslissing niets over gezegd". daar hoeft een rechter ook niets over te zeggen, want dat is al geregeld in de wet.
wel moest ik daar opnieuw voor bezwaar aantekenen en opnieuw naar de rechter. deze zei tegen de man van uwv: "wat komt u hier doen? het is toch duidelijk dat over een uitgestelde betaling rente verschuldigd is?" uwv: "ik weet er niets van, want ik heb eerst gisteren de stukken gekregen en nog niet kunnen bestuderen." hij werd bijna door de rechter onder de tafel geschoffeld, zo kwaad werd deze.

tenslotte kreeg ik toch een paar duizend aan rente.

hardware error man.