Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2010 17:39:36
Geldzaken & Recht

Lecturama & telefonisch enquete

Excuses, ik ben misschien niet helder geweest in mijn verhaal. aan het afloop van een telefonische enquete hebben ze mij een cadeau aangeboden als dank. ik moest de zending dan wel betalen. dit ging dan via automatische incasso. dat pakje is aangekomen, en ik heb het gewoon genegeerd. totdat een maand later nog een pakje aankwam, met daarbij een brief dat ze 249 euro zouden gaan incasseren. het was een setje boeken om te leren web programmeren. toen ben ik gaan kijken naar dat andere pakketje en inderdaad, het was gewoon een proefabbonement op een cursus web programmeren die ze als "cadeau" hadden opgestuurd. ik heb een klacht bij lecturama ingediend en dat pakketje teruggestuurd. lecturama is toch doorgegaan met rekeningen sturen en hebben nu nib incasso bureau ingeschakeld. in gesprek met nib heb ik dan gevraagd voor hun bewijs dat ik het ooit hebt besteld - ze zeggen dat ik door het accepteren van de eerste incasso voor zendkosten automatisch een overeenkomst hebt aanvaard. zij dreigen nu met een gang naar de rechter.
ik ben van mening:
1. zij zijn niet duidelijk geweest dat het een commerciele bedoeling had dat eerste telefoon gesprek voor de enquete. dat is dus in strijd met de wet.
2. zij hebben niets gezegd over de voorwaarden van mijn "cadeau" toen ik accepteerde de kosten voor de eerste (en voor mijn begrip toen enige) zending te betalen. dat is dus in strijd met de wet.
daarom zoek ik mensen met een vergelijkbaar verhaal, om samen met anderen te kunnen aantonen dat lecturama dit stelselmatig doet.

nogmaals aan iedereen die dit leest, mocht u een vergelijkbare verhaal hebben, graag mij emailen op obijoe@hotmail.com.

met vriendelijke groeten,

jose.