Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-04-2010 18:29:10
Geldzaken & Recht

Verlengen alimentaie

Mijn haren gaan eigenlijk altijd een beetje rechtop staan bij een dergelijke slachtofferhouding. ik begrijp dat u hem eigenlijk nog verder wilt laten bloeden voor wat hij u heeft 'aangedaan'.
want u schrijft o.a.


joanna1956 schreef op vrijdag 9 apr 2010, 14:00: . deze verlenging vraag ik niet aan, omdat ik zo nodig geld moet "vangen" zoals u het uitdrukt, maar ook vanwege mijn kinderen. (???)


dat begrijp ik niet helemaal in uw betoog. uw kinderen zijn volwassen en mantelzorger voor u. dan kan daarvoor een pgb worden aangevraagd. verder zullen zij, als troost, altijd zijn wettige erfgenamen blijven.

u zit blijkbaar na bijna 11 jaar gescheiden te zijn van uw ex, nog steeds vol wrok.
want uw "ex heeft een nieuw leven heeft opgebouwd met zijn verdienende vrouw", maar joanna 1956 hij heeft dan nog wel 12 jaar financieel voor u gezorgd en daar zal ook zeker een gedeelte kinderalimentatie hebben bijgezeten.

hij heeft in mei volgend jaar aan zijn wettelijke plicht jegens u voldaan en zal eindelijk echt een nieuwe start kunnen maken, zonder dat er al 12 jaar lang als het ware 'een derde persoon' bij hem aan tafel zat.

waarom kunt u zich niet neerleggen bij de situatie en accepteren dat het zo gelopen is. is ook veel beter voor uw gezondheid.
u heeft al een uitkering en deze zal aangevuld blijven tot een sociaal minimum, zoals u nu al krijgt.

als u dit niet kan aanvaarden zult u zich echt weer tot een advocaat moeten wenden om een eventuele verlenging van de alimentatie aanhangig te maken.
is uw inkomen daarvoor onvoldoende, kunt u bij de gemeente 'een bewijs van onvermogen' hiervoor aanvragen.