Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2010 00:05:43
Geldzaken & Recht

Kosten hypotheekadvies

Natuurlijk snap ik dat ze betaald willen worden voor het werk dat ze doen. en ik snap ook wel dat ze een rekening sturen als ze meer hebben gedaan dan ze eigenlijk voor een gratis intake zouden doen. maar ze zijn er onterecht vanuit gegaan dat ik de hypotheek wel via hun zou afsluiten.

ik vind dat de adviseur eerst had moeten nagaan of ik wel met haar verder wilde gaan, en me eerst had moeten wijzen op de beloningswijzer. iets wat een andere adviseur, waar ik uiteindelijk mee verder ben gegaan, wel heeft gedaan. die ging er zelfs vanuit dat ik ook bij andere adviseurs langs zou gaan.

ik was sowieso al niet van plan met deze adviseur verder te gaan, omdat ik de kwaliteit van de informatie tijdens het eerste gesprek al niet goed genoeg vond. maar doordat ze me belde besloot ik nog een herkansing te geven door nog een laatste vraag te stellen. als ik wist dat dat al geld zou gaan kosten had ik die vraag in het geheel niet gesteld.

deze rekening was waarschijnlijk voorkomen als ik zelf toen aan de telefoon deze situatie al had duidelijk gemaakt, maar dat heb ik verzuimd. dat zal ik een volgende keer dan maar wel doen.

nu denk ik dat ik dit achteraf nog maar zal voorleggen.