Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2010 15:06:45
Geldzaken & Recht

Verlengen alimentaie

Pino123 schreef op maandag 12 apr 2010, 14:53: carin888 schreef op maandag 12 apr 2010, 13:45: partneralimentatie heb ik altijd al iets heel vreemds gevonden. waarom moet de ene partner de andere in zijn onderhoud voorzien (als zij met elkaar voor de wet getrouwd zijn geweest en gescheiden)? als je samen hebt gewoond hoef dat namelijk (gelukkig) niet. kinderalimentie daar buiten gelaten, ook al zijn daar bepaalde gevallen van bekend dat ik denk hoe kunnen die mensen ooit van elkaar gehouden hebben.





partner alimentatie vind ik (als man) niet heel vreemd, vaak (niet altijd) past de vrouw haar werkend leven aan, aan de man (vrouw werkt vaker part-time) en heeft vaak de zorg voor de kinderen. hierdoor vind ik het goed dat er wettelijk geregeld wordt dat er sprake is van partner alimentatie, alleen vind ik de termijn van 12 jaar belachelijk lang. ik denk bij gezamenlijke zorg voor de kinderen dat een periode van twee jaar, lang zat is om je leven weer op de rails te krijgen. je zal je eigen leven nooit mogen bouwen op incidenteel geld (12 jaar incidenteel.....) dit is zeer waarschijnlijk wel gebeurd door ts, dan kan ik mij zeker voorstellen dat menigeen aangeeft, bouw in deze 12 jaar je eigen leven op, waardoor je financieel onafhankelijk wordt van je ex partner.

evenals het uitgangspunt van de ts om haar ex-man te blijven uitknijpen. ditdoor te stellen, ik niet, hij ook niet..... dat kan helemaal niet.....


meestal is het de vrouw die minder gaat werken om voor de kinderen te zorgen. daarom zou wellicht de kinderalimentatie aangepast moeten worden. zodat wanneer de kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt, bijvoorbeeld 18jaar,deze extra alimentatie stopt. of misschien wel jonger (de aangepaste alimentatie dan), want er is natuurlijk een leeftijd dat je niet meer 24/7 voor de kinderen overdag thuis hoeft te zijn en ook de verzorgende partij een bepaalde baan zou kunnen gaan aannemen. toen mijn relatie eindigde ben ik zelf vertrokken en heb ik mijn huis en haard bij mijn expartner achter gelaten. dit daar hier mijn zoon woont, zijn school en zijn vrienden heeft. met liefde betaal ik de kinderalimentie en de extra kosten komen wij ook uit, maar ik moet er toch niet aan denken dat ik nog heel lang ook nog eens aan mijn expartner zou moeten gaan betalen. ja bij ons waren de rollen omgedraaid.