Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-04-2010 17:50:29
Geldzaken & Recht

Verlengen alimentaie

Een verzoek om verlenging van de termijn van 12 jaar heeft alleen kans van slagen als de beëindiging van de alimentatie een ingrijpende financiële terugval voor u zou betekenen en als u ook andere 'bijzondere omstandigheden' kunt aantonen, waardoor u ondanks uw inzet niet in staat bent om na 12 jaar in uw eigen levensonderhoud te voorzien.

als blijkt dat het verschil in inkomen na stopzetting van de alimentatie niet als 'ingrijpend' kan worden beschouwd, kan het verzoek tot verlenging van de termijn zonder meer worden afgewezen. uit de jurispudentie blijkt dat rechters soms een vermindering van het inkomen met 15% al 'ingrijpend' genoeg vinden, maar dat geldt dus niet voor élke rechter!
en verder is het dus ook nog afhankelijk van de overige 'bijzondere omstandigheden' van uw geval of de rechter uw verzoek om verlenging toewijst. wat daarbij meeweegt is b.v.:
- hoe lang het huwelijk heeft geduurd;
- uw leeftijd en gezondheid;
- uw arbeidsverleden gedurende het huwelijk en na de scheiding;
- uw inzet om na de scheiding eigen inkomen uit werk te verwerven;
- uw arbeidsongeschiktheid en hoelang u al arbeidsongeschikt bent, etc.
als u b.v. door uw ziekte nooit de mogelijkheid heeft gehad na de scheiding voldoende eigen inkomen uit werk te verwerven, dan maakt dat uw kans op verlenging groter.

het verzoek tot verlenging moet uiterlijk drie maanden na het verstrijken van de termijn van 12 jaar bij de rechter zijn ingediend. hiervoor heeft u een advocaat nodig. zorg dat het verzoek tijdig ingediend wordt!

zie voor jurisprudentie: http://www.alimentatie.nl/page?2,812/particulier/verlengingsverzoek_alimentatie_niet_snel