Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-04-2010 23:44:48
Geldzaken & Recht

Rabobank past opslag euribor aan

Hansvo64 schreef op dinsdag 13 apr 2010, 23:00: hai wera,

ik heb de schriftelijke reactie nog niet binnen, die verwacht ik deze week.

volgens mij is het standpunt van rabobank nederland dat bestaande klanten ongemoeid gelaten worden, oftewel geen additionele opslag. het lijkt er op dat mijn filiaal dat standpunt gaat volgen. zo ja, dan ga ik verder geen actie ondernemen.

ik zou daarom jouw rabo-filiaal nog eens vragen wat het standpunt van rabo nederland is - verwijzen naar de uitspraken van rene loman- en wat jouw filiaal daarmee gaat doen. mijn filiaal kende deze uitspraak niet en was er gevoelig voor, heeft e.e.a. nagetrokken met waarschijnlijk voor mij gunstige uitwerking.

succes, hans


beste hans,

ik heb mijn rabobank al eerder gewezen op de uitspraak van rene loman en ook gewezen op informatie op internet, dat je met een hypotheek van de rabobank op basis van het 3 maadseuribor plus toeslag precies weet waar je aan toe bent en weet dat je nooit te veel betaald. door de bank werd dit afgedaan met de mededeling, dat de plaatselijke rabobank een eigen beleid voert en de uitspraken van de heer loman en mededelingen van rabobank nederland niet voor de plaatselijke rabobank gelden.
omdat deze uitspraak niet waar kan zijn, heb ik dit aan rabobank nederland voorgelegd. een jurist van rabobank nederland reageerde als volgt:
de rabobank heeft een coƶperatieve structuur, waarin lokale rabobanken een grote mate van vrijheid hebben een eigen beleid te voeren.

hiermee word je met een kluitje in het riet gestuurd.
deze uitspraak van de jurist geeft in principe aan, dat uitspraken van de heer loman geen enkele waarde hebben en dat men informatie van rabobank nederland als niet bindend mag beschouwen.

ik ben benieuwd, wat jouw rabobank zal gaan zeggen.

groeten,
wera