Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-04-2010 18:12:45
Voeding & Gezondheid

Kan de gemeente ons dwingen te verhuizen?

Getty schreef op dinsdag 20 apr 2010, 17:30: dwingen natuurlijk niet, maar wel uw aanvraag onder deze voorwaarden afhandelen. bij een beroep op de wmo wordt altijd gekeken naar de goedkoopste adequete oplossing. het kan zijn dat uw eigen huis lastig is aan te passen omdat technisch bv veel extra kosten met zich meebrengt. een trap met veel bochten is bv t.a.v. een traplift bijna niet te doen omdat dit erg duur wordt. dus ja , de gemeente kan deze voorwaarden wel stellen, maar u beslist natuurlijk altijd zelf of u de aanvraag doorzet, maar mogelijk krijgt u dan dus niets vergoed. laat u anders eens voorlichten door bv een gehandicaptenraad o.i.d..

die technische kosten is ook waarover werd gesproken, maar het zijn éénmalige kosten voor een woning waar we nog járen in blijven wonen. (traplift voor trap met bocht en kleine aanpassingen voor badkamer en wc)
als ze deze voorzieningen weigeren kunnen we hier inderdaad niet blijven wonen, maar wat is het alternatief? verhuizen naar een woning die voor ons €400,- per maand duurder is en precies dezelfde aanpassingen nodig heeft of een seniorenwoning (met een (jong) gezin van 5 personen?)
daarnaast heeft onze woning al diverse aanpassingen, we heben een paar jaar geleden ons huis verbouwd (nog voor het ongeluk) we hebben bijv. geen drempels, mooie brede kozijnen, en een ruimte open keuken waar ik overal bij kan, ruimte badkamer met handvaten (toenmalig voor de veiligheid van de kinderen zelf geplaatst)
daarnaast kan ik door de rijgootjes die mijn man heeft gemaakt zelfstandig het huis in en uit.
winkels en scholen zijn op zeer korte afstand, net als de apotheek, tandarts, huisarts, familie, kennissen, vrienden etc.