Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-04-2010 02:28:23
Elektronica & TV

Aanleg glasvezel zonder goedkeuring

Dag damaster,

wanneer jij niet wilt dat er iemand in je huis komt zonder justitiële machtiging (die is hier niet aan de orde), dan komt er niemand in. dan gaat de aanleg je huis voorbij. zo simpel is dat.
het negatieve optie systeem (opt-out system, als je niet piept vind je het goed) is niet netjes en wordt door consumenten aller wegen verfoeid, doch is niet verboden. het is een manier van zaken doen die banken en andere top-down instellingen nogal eens toepassen. meestal met een "slikken of stikken" clausule.

het stikken ligt hierin, dat wanneer de glaskabel niet aangelegd wordt, het binnen enkele jaren afgelopen is met signaal aanbieden via de koperen (coax)kabel, omdat deze niet meer voldoet aan de stand van de techniek. wil jij of een volgende eigenaar van je huis dan alsnog glaskabel in huis, dan loopt het aardig in de papieren. €200,- of meer is dan zo weg, want er moet dan apart o.a. grondwerk voor worden verricht.

zou je wel glaskabel in huis nemen dan zouden ze een gelijkwaardig pakket zoals nu als bodem aan moeten bieden. maar krijg je meer of betere faciliteiten dan mag dit met een abonnementsprijs verhoging gepaard gaan.
of €78,- teveel is zal van de betere of meerdere faciliteiten afhangen en wat jij er van vind.

wat misschien mogelijk is: vrijblijvend een (gratis?)proefabonnement nemen en dit meteen opzeggen. dan heb je wel de kabel fysiek in huis, doch betaal je er verder niet meer voor. totdat via de koperen (coax) kabel geen signaal meer doorgegeven wordt. dan zul je toch over moeten op de glaskabel. dat kun je dan niet meer tegenhouden. de aansluitkosten zullen dan wel een stuk lager zijn dan wanneer de glaskabel alsnog het huis binnen moet worden gebracht. te denken valt dan aan €50,- à €75,- plus abonnementskosten.

hardware error man.