Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
andrewjakobs - 27-04-2010 09:39:49
Computers & Telefonie

Mag sony de firmware van de ps3 inperken?

[quote=edwardus schreef op maandag 26 apr 2010, 22:04]die keuze is toch duidelijk dacht ik?
wat is voor jou belangrijker: online spelen of otheros gebruiken.

dat is dus geen keuze... je betaald gvd 300 euro voor het apparaat omdat deze bepaalde functionaliteiten heeft, en dan gaat de fabrikant even achteraf functionaliteiten verwijderen. dat is gewoon onacceptabel, en schijnbaar zoals ik vaak consumentenorganisaties hoor zeggen, in strijd met de consumentenwet om na de aanschaf de functionaliteiten van een apparaat in te perken. ze kunnen wel mauwen dat ze functionaliteiten toegevoegd hebben, maar daar heb ik helemaal niet om gevraagd en de functionaliteiten die toegevoegd zijn, zijn voor mij totaal niet interessant, daarom heb ik de ps3 niet aangeschaft. ik heb de ps3 aangeschaft omdat deze bluray's kon afspelen, een otheros op geinstalleerd kan worden (zodat ik zelf wat kan experimenteren), en als bijkomertje datie ps3 games kan afspelen, dat was het appraat wat ik kocht. had ik geweten dat otheros verwijderd zou worden, dan had ik indertijd niet de ps3 gekocht.
als je niet update kun je dus ook geen nieuwe ps3 games meer spelen, je kunt geen onlinegames meer spelen (ook niet degene die je al hebt zoals mag), en je kunt geen nieuwe blurayfilms meer afspelen (omdat deze een nieuwe beveiliging hebben waarvoor een nieuwe firmware nodig is, kijk maar naar avatar welke alleen goed af te spelen is met 3.30+)..
dit is gewoon onacceptabel.. en het feit dat een consumentenorganisatie als kassa hier blijkbaar niets aan doet, geeft voor mij geen vertrouwen meer in dit programma. het lijkt erop dat ze alleen maar voor dingen gaan die daadwerkelijke leuke publiciteit kunnen opleveren voor hunzelf, in iedergeval zo ervaar ik het.

denk maar zo, hoe zou jij het vinden als ze het gaminggedeelte rippen.. dat zou je toch ook belachelijk vinden.