Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
krieties - 06-05-2010 16:25:15
Geldzaken & Recht

Inwoning

Jij bepaalt zelf wel of en hoeveel de jongens betalen, zo schrijf je. dat mag je inderdaad, maar het kan niet zo zijn dat ze niets betalen en dat jij dan huurtoeslag krijgt. er komen dus drie inkomens binnen, er wordt samen gewoond, dus er zijn schaalvoordelen (voordelig inkomen boodschappen e.d.).
sommige mensen vinden het goed dat de kinderen hun spaargeld op de bank zetten en geen kostgeld betalen. vervolgens vragen ze dan of ze de kosten levensonderhod van de belasting af kunnen trekken. dat gaat niet op, de bdst gaat na of ze redelijkerwijs in eigen onderhoud kunnen voorzien. het antwoord is dan: ja, en aftrek is niet mogelijk.
misschien zie je nu beter in dat bv huurtoeslag onredelijk zou zijn in jouw geval.

tenslotte: als de bruto verhuurinkomsten van een kamer niet hoger zijn dan 4.144 euro (2009) is dit bedrag vrijgesteld van ink.bel. eis is wel dat de verhuur niet een korte periode betreft.