Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diertjes
diertjes - 10-05-2010 19:07:35
Geldzaken & Recht

Gemeentebelasting utrecht 2010

U wilt graag belasting betalen en dat siert u! hoewel ik zelf al bijna dertig jaar in dat vak werkzaam ben, is het nog altijd niet mijn favoriete bezigheid.....

dan uw probleem. strikt genomen hoeft u zich geen zorgen te mnaken. zolang er geen aanslag is opgelegd, heeft u ook geen betalingsverplichting.

op uw oude adres was u kennelijk gewend dat u de aanslag rond deze tijd van het jaar al binnen had. nu is dat niet het geval en het zou heel goed kunnen dat drukte daar inderdaad de oorzaak van is. toch kan het geen kwaad om de vinger aan de pols te houden, zeker als dat bijdraagt aan uw gemoedsrust. zoals vladja al aangeeft, kunt u de gemeente een brief schrijven en hen vragen wanneer ze denken dat u de aanslag tegemoet kunt zien.
de gemeente heeft drie jaar de tijd om de aanslag op te leggen.

mogelijk is uw verhuizing niet goed verwerkt. ik geef u twee tips om dat te controleren:
- heeft u de aanslag van uw waterschap wel gewoon ontvangen, en
- binnenkort krijgt u de opproepingskaart voor de verkiezingen.
als u die stukken wel heeft ontvangen, dan is uw verhuizing in elk geval correct door de gemeente verwerkt.