Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-05-2010 15:22:14
Huishouden & Energie

Kunststof brilleglazen reinigen

Glas en kunststof reageren waarschijnlijk niet hetzelfde, een coating is het kwetsbaarst heb ik ervaren. met alles heb ik inmiddels ervaring.
met niet eens zo heel warm water heb ik de coating van twee brillen grondig verpest. eigen schuld natuurlijk, het zat nog in de kraan - kort daarvoor was warm water gebruikt, en dat zat nog in de 'uitloop' van de kraan - maar ik had tot dan toe nooit een coating en warm water was tot dan toe nooit een probleem. de coating kromp of zette uit, en er zat in een tel een heel spoor van uitwaaierende 'krasjes' op de glazen. balen! en niks vergoeding of iets dergelijks, wat misschien ook wel begrijpelijk is. na het beschadigen heb ik de papieren van de laatste aankoop nog gelezen, en reinigen had ik dus inderdaad niet als voorgeschreven gedaan.
pas dus heel erg op met warm (ook lauw) water, is mijn advies.
ik gebruik nu gewoon koud water, en wat handzeep (pas op voor zandkorrels 'in' of op je zeepblok!) of afwasmiddel op de vingers. goed naspoelen. drogen met een schone en zachte theedoek.
voor droog reinigen gebruik ik de zijden doekjes die je bij aankoop van een bril krijgt (pearle).
papier, in welke vorm dan ook, geeft krasjes.