Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-05-2010 14:01:56
Geldzaken & Recht

Bdr containerreiniging/niet geven volledige informatie/opzeggen abonnement

Bosmaatjes

als de colporteur u direkt na ondertekening een doorslag gegeven heeft van de overeenkomst, dan is de datum die op die doorslag staat, bepalend voor het ingaan van de dienst. op die datum gaat dan ook de bedenktijd van 8 kalenderdagen in. als je van de colporteur geen getekende doorslag hebt gekregen, dan heb je zelfs 3 kalendermaanden de tijd om de overeenkomst te vernietigen. hier gebruik ik heel bewust het woord "vernietigen". in juridische zin houdt dat in, dat de toestand hersteld wordt naar het moment waarop nog geen handtekeningen zijn/waren gezet.

bovenstaande tekst is niet helemaal correct!!! en moet zijn:

als de colporteur aan de koper direkt na ondertekening een doorslag gegeven heeft van de overeenkomst, dan is de datum die op die doorslag staat, bepalend voor het ingaan van de dienst (controleer wel of dat dezelfde datum is waarop je de overeenkomst afsluit). op die datum gaat dan ook de bedenktijd van 8 kalenderdagen in. als je van de colporteur geen getekende doorslag hebt gekregen, dan is er geen sprake van een wettige overeenkomst. dan kun je dus de vermeende overeenkomst zonder meer vernietigen. hier gebruik ik heel bewust het woord "vernietigen". in juridische zin houdt dat in, dat de toestand hersteld wordt naar het moment waarop nog geen handtekeningen zijn/waren gezet.

sorry dat ik je op het verkeerde been heb gezet en ik hoop, dat je nog geen actie hebt ondernomen op basis van mijn foutieve informatie. nogmaals mij excuus.

sukses en met vriendelijke groet, readac.