Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diertjes
diertjes - 16-05-2010 14:17:16
Geldzaken & Recht

Gemeentebelasting utrecht 2010

[quote=maxdamage schreef op zondag 16 mei 2010, 13:09]in mijn stad kun je inloggen op de site van de gemeente en via de site de aanslagen bekijken en betalen. je hebt hier dus helemaal geen schriftelijke beschikking nodig. utrecht is groter als mijn gemeente, dus het lijkt me dat ze deze mogelijkheid ook wel bieden.

dat er geen schriftelijke beschikking nodig is, is net wat te kort door de bocht. dan zou het initiatief bij de burger liggen om te weten te komen of er een aanslag is opgelegd. als je dat niet vaak genoeg doet, zijn voor je het weet je bezwaartermijn en je betalingstermijn verlopen met alle gevolgen van dien. bovendien schrijft artikel 8, eerste lid, van de invorderingswet 1990 voor dat er een aanslagbiljet moet worden uitgereikt. het via internet kunnen raadplegen van je aanslagen voldoet niet aan dat vereiste.
de gemeente zal de burger altijd moeten berichten dat er een aanslag is opgelegd. dat kan door middel van een elektronische nota die je via e-mail ontvangt of door middel van een papieren aanslagbiljet dat per post wordt verzonden.