Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-05-2010 21:29:16
Geldzaken & Recht

Bdr containerreiniging/niet geven volledige informatie/opzeggen abonnement

Bosmaatjes

een recu is niet hetzelfde als een getekende overeenkomst. de overeenkomst die je krijgt, moet voldoen aan de hier volgende wettelijke eisen:

*
de overeenkomst moet schriftelijk zijn;
*
beide partijen (zowel de koper als de colporteur) moeten hun handtekening zetten onder de overeenkomst;
*
van de overeenkomst gaat 1 exemplaar naar de colporteur en 1 exemplaar ontvangt de koper. let op dat je allebei een zelfde exemplaar hebt;
*
de overeenkomst dient duidelijk aan te geven hoe lang de “afkoelingsperiode” is (onder de plaats voor de handtekeningen). deze afkoelingsperiode is wettelijk geregeld en duurt 8 dagen. als je na het sluiten van de overeenkomst spijt krijgt van de koop, heb je 8 dagen de tijd om de overeenkomst ongedaan te maken;
*
daarnaast dient in de overeenkomst duidelijk te staan hoeveel je moet betalen, de naam en het adres van de colporteur en voor welk bedrijf de colporteur werkt/werft.

(aldus de colportagewet)

als aan één van deze vereisten niet voldaan is, komt er geen geldige overeenkomst tot stand (een zogenaamde “nietige” overeenkomst). desgewenst kunt je de colporteur en de firma laten weten dat je je niet (meer) gebonden acht aan het contract en dat je derhalve de overeenkomst vernietigt.

sukses en vriendelijke groet, readac.