Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-06-2010 08:41:12
Geldzaken & Recht

Stoppen obligatie en aandelenfonds sns

Je hebt bij het aangaan van je hypotheek de afspraak gemaakt dat je een verzekering afsluit waarmee je na 30 jaar een deel van je hypotheek zult aflossen. in beginsel moet je dus nog 25 jaar betalen. wil je daar van af, dan kun je niet zonder toestemming van de bank doen. de uitkering van de verzekering is namelijk verpand aan de bank. over het algemeen zal de bank geen toestemming verlenen omdat het voor hun een stuk zekerheid is dat zij over 25 jaar een deel van hun geld terugkrijgt.

je kunt er ook voor kiezen om over te stappen en de polis af te laten kopen. over het algemeen levert afkopen van een verzekering niet veel op. of het dan wijs is om een volledig aflossingsvrije hypotheek te nemen, kan ik je niet zeggen. persoonlijk vind ik het wel plezierig dat over een aantal jaar een deel van mijn hypotheek afgelost wordt.