Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 11-06-2010 13:59:35
Geldzaken & Recht

Scheiding en tweede hypotheek

Sunshine,
jij verleent de hypotheek (beter gezegd: het recht van hypotheek). daarmee ben jij dus hypotheekverstrekker. je ex neemt een recht van hypotheek is dan dus hypotheekhouder. je ex is daartegen wel weer "geldverstrekker".

bank houdt weliswaar recht van 1e hypotheek, maar daarmee is niet gegarandeerd dat zij ook hun hele opbrengst voldaan krijgen. daarnaast willen zij weten of iemand anders ook niet de mogelijkheid heeft om het pand uit te winnen. executeren kan namelijk iedere hypotheekhouder. daarnaast zal het ook in je algemene voorwaarden staan. kom je die verplichting niet na, dan kan de bank de lening opeisen en moet je dus in 1x je hypotheek terugbetalen.

een andere vorm van goede zekerheid kan ik niet bedenken.