Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 11-06-2010 23:19:31
Computers & Telefonie

Computer loeit af en toe

Schoonmaken alleen is niet altijd voldoende. in dit soort gevallen is het inderdaad, zoals hiervoor al vermeld is, een goed idee om de processor met nieuwe koelpasta te monteren.
verwijder het oude koelmiddel eerst grondig en breng met behulp van een oude creditcard, of iets vergelijkbaars, een dun laagje nieuw koelpasta aan op het koelblok.

bij veel pc's is het mogelijk om de temperatuur (waarbij de fan harder moet gaan draaien) in te stellen. meestal kan die temperatuur best iets hoger ingesteld worden, zodat de ventilator langer rustig blijft.

zorg ook voor een goede doorstroming van de lucht in de kast. de ventilator in de voeding is niet altijd voldoende. breng desnoods ook een extra ventilator aan in de kast, wanneer zo'n extra ventilator niet aanwezig is.

als laatste en niet onbelangrijk: zorg dat de kast voldoende luchttoevoer heeft, ook bij roosters aan de zijkant.