Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 18-06-2010 08:22:39
Geldzaken & Recht

Hypotheek oversluiten

6% voor 10 jaar is een vrij gangbare rente, 3,4% voor 10 jaar is juist extreem laag. er kunnen haken en ogen zitten aan de aflossingswijze. als er ook een spaarproduct aan de hypotheek gekoppeld is/wordt, kun je vaak beter een wat hogere hypotheekrente hebben. die rente krijg je namelijk op het spaarproduct waardoor je premie lager is. de premie is fiscaal niet aftrekbaar, de rente wel.

daarnaast kun je de hele boeterente en bijkomende kosten in aftrekbrengen. inderdaad oppassen met de rente over meegefinancierde boeterente. die is niet aftrekbaar. daarnaast ben je € 10.000,-- eigen geld kwijt.

en hoe vast is vast? sns heeft ook een zogenaamde rente-demper. dan begin je bij 3,4% en kan het in 10 jaar wel stijgen. daarnaast kan het zijn dat het een zogenaamde rente-voordeel-variant betreft. dan betaal je ook bij verkoop van je woning een boeterente, tenzij je een andere woning koopt en die ook weer bij de sns financiert. zo houden ze je dus voorlopig vast als klant.

ga er maar van uit dat als het te mooi lijkt, ook te mooi is.