Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 02-07-2010 14:48:52
Geldzaken & Recht

Fiets gestolen.

Het passen op fietsen van anderen is ook geen normale taak van een pizzakoerier, dus waarom zou de baas daarvoor verantwoordelijk zijn?

het ongeluk is gebeurd tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden als pizzakoerier. de fiets is door een andere medewerker binnen gezet in de bedrijfsruimte. dat is een vervolghandeling op het ongeluk dat in bedrijfstijd tijdens bedrijfsuitoefening is gebeurd. daarmee heeft het bedrijf (baas en medewerkers) het in-bewaring-nemen van de fiets geaccepteerd en is verantwoordelijk geworden voor de fiets.

dit heet in verzekeringen "opzicht" en is een beruchte uitsluiting in aansprakelijkheidsverzekeringen, waarbij de soep soms niet zo heet gegeten wordt als deze wordt opgediend. voorbeeld van zo'n clausule van avero:

van de verzekering is uitgesloten de aansprakelijkheid van een verzekerde voor schade aan zaken veroorzaakt in de tijd dat een verzekerde of iemand namens hem deze zaken in behandeling, beheer, bewaring, bewerking, bruikleen, huur, reparatie, ten vervoer of welke reden dan ook onder zich heeft of heeft gehad, ook al treedt de schade later in.

vladja