Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-07-2010 13:35:59
Huishouden & Energie

Zonne scherm

Ik weet niet hoe oud het doek is, maar sinds de jaren 70 zijn alle doeken van polyacryl (dralon). de ""naden"" zijn 2 banen doek die 3 cm. breed over elkaar gelegd zijn en gestikt zijn met een zware industrieele naaimachine met speciaal uvbestendig garen.
een doek van een goed zonnescherm van een degelijk zonweringsbedrijf moet 20 jaren meegaan. wel kan het doek water gaan doorlaten (tzt) omdat tegenwoordig de standaard doeken op waterbasis zijn. de lijmtruc was met niet bekend. acryl is een kunststof, dus als je een chemische reactie kunt opwekken tussen de lijm en het doek, dan is dit een oplossing voor 1 keer.
beter is het om het doek te laten vervangen door een goed zonweringsbedrijf in de buurt. het handigst is het om dit na september te laten doen. dan is het seizoen wel voorbij en zijn de prijzen het scherpst. als het een zgn. dhz-scherm is, dan kun je beter een nieuw goed scherm kopen.
ik lever nu meer dan 20 jaar schermen en doeken en een dergelijke klacht heb ik nog nooit gehad.

avazon - advies verkoop agenturen