Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rb
rbeelen1 - 16-07-2010 09:50:16
Geldzaken & Recht

Rechtsgeldigheid incassobureaus

[quote=vladja schreef op vrijdag 16 jul 2010, 09:39]iedereen kan een incassobureau beginnen. schilder een mooi bordje en spijker het op je deur en met een inschrijving bij de kamer van koophandel ben je een incassobureau.

schrijf het incassobureau een brief dat er verschil van mening is met de leverancier over ....(korte omschrijving) ............ en dat daarom de betaling opgeschort is. dat dit conflict eerst opgelost moet worden en je verder geen boodschap hebt aan een incassoprocedure en daarom ook niet incassokosten zal betalen. stuur een kopie van de brief ook aan de leverancier.

is de klacht schriftelijk aan de leverancier bevestigd?

vladja




dus ik kan vorderingen van een incassobureau eigenlijk "niet ontvankelijk" verklaren. ik ben tenslotte toch niet verplicht om plots zaken te doen met een andere firma?