Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rb
rbeelen1 - 16-07-2010 11:44:33
Geldzaken & Recht

Rechtsgeldigheid incassobureaus

[quote=~*natascha*~ schreef op vrijdag 16 jul 2010, 11:32]

bedrijf x schakelt dus het incasso bureau in, en die neemt de factuur dan volledig over. het enige wat bedrijf x dan nog hoeft te doen, is wachten tot hij het geld ontvangen heeft van het ingehuurde bureau. betaal je niet, dan stuurt het incasso bureau de deurwaarder, bedrijf x hoeft daar alleen maar toestemming voor te geven.
als je geen rechtsbijstandsverzekering hebt, zou je dus naar bureau rechtshulp van je gemeente kunnen gaan; wellicht kunnen die je helpen?

daar zit het hem nu net. het overnemen van een factuur kan volgens mij helemaal niet! alleen een gerechtsdeurwaarder zou dit kunnen, maar alleen als er sprake is van wederrechtelijkheid. omdat deze beeidigd is door justitie, zouden hun dus het wel mogen.. nee, ik ben er nog steeds niet uit. dat incassobureau's zo werken dat is een, of het juridisch wel mag is een tweede..