Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 02-08-2010 16:05:25
Geldzaken & Recht

Afzien voorlopig koopcontract immorele wijze

Even geen aannames meer. omdat dochter getekend is, is zij dus de koper. je hebt met vader niets te maken. dat hij in eerste instantie ook zou meefinancieren is niet aan jou, maar tussen koper en haar vader. omdat de koper de financiering niet bij een geldverstrekker rond kon krijgen, heeft zij, mits tijdig en onder overleggen van 2 schriftelijke afwijzingen van verschillende geldverstrekkers, een geldig beroep gedaan op de ontbindende voorwaarde voor de financiering.

limelight,
op papier wordt de vereniging van eigenaars opgericht bij de splitsing in appartementsrechten. in de praktijk vind er echter vaak geen oprichtingsvergadering plaats waardoor de vereniging feitelijk nog niet bestaat/niet werkt. kom veel voor bij kleinere complexen. het hoeft dus zeker geen onzin te zijn (het is wel onzin om over een voorlopige koopcontract te spreken; dat is net zulke onzin als een beetje zwanger zijn). het dak hoeft overigens niet de verantwoordelijk van de vve te zijn. dat ligt er maar net aan wat erover afgesproken is. niet onmogelijk is dat de bovenverdieping daarvoor opdraait of misschien is er wel een penthouse dat er een dakterras op heeft. in dat geval regel je juist dat die voor de kosten opdraait of in elk geval voor een groter deel.