Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-08-2010 02:47:26
Geldzaken & Recht

Kosten acceptgiro

Er is heel veel mis met incasso/acceptgiro. heb een tijdje geleden een niet te winnen strijd gevoerd met de de hoofd belastingen van de gemeente emmen. kreeg elk jaar van de gemeente een aanslag gemeentelijke belastingen incluis 10 acceptgiro's teneineinde in termijnen te betalen. een heel duur zinloos postpakket jarenlang omdat ik gewoon keurig via telebankieren de betaling had ingevoerd. heb ze jarenlang gevraagd hiermee te stoppen.maar u raad het al totaal zinloos. 3 jaar geleden kon ik nog alleen maar gespreid betalen als ik de gemeente een incasso-machtiging gaf. doe je dat niet moet je voor 1 juli alles voldaan hebben.

en die hoofd belastingdienst iets onder balkenende-norm was en is nog steeds blind mbt tot het faciliteren van de goedkoopste wijze van betalen voor een ieder namelijk telebankieren. heb al de gebruikelijke excuses gehoord van een financieel goedbetaalde expert van de gemeente. het zieligste argument was dat de gemeenteraad zo had beslist. alsof een ton per jaar zelf geen mening of ideeen mag hebben.

trouwens heel veel grote overheden/bedrijven betalen fors voor incasso-mogelijkheid. reden is eigenlijk alleen maar eigenbelang en zelfbehoud. dezelfde gemeente kan zomaar een miljoen of meer besparen als ze hun inwoners belasten via telebankieren. mijn hoofd belasting emmen wilde niet toegeven vanwege zijn status en functie. want het kan toch niet zo zijn dat een simpele burger met tal van onderbouwde besparende verzoeken mij de les kan leren.

terwijl ik enkel elk jaar verzocht mij geen dik postpakket te sturen opdat ik via telebankieren de belasting betaal. altijd zinloos.