Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

robert11
robert11 - 11-08-2010 08:50:18
Voeding & Gezondheid

Opticiens

Beste hermang

brillen dragen is een gevolgt van zicht achteruitgang, daar zijn we overeens. de maat van uw verlies is belangrijk, het kan door bepaalde ziektes http://www.b9.nl/ziekten/oog.htm">http://www.b9.nl/ziekten/oog.htm invloed hebben op de soort "medicatie" zoals een bril.
de eerste stap is uw huisarts, en dan de oogarts. hier wordt bepaald wat u werkelijk mankeert aan zichtverlies.
daarna zijn de opticiens aan de beurt, die eveneens uw ogen controleren (de sterkte van de glazen die nodig zijn), refractieafwijkingen tussen uw beide ogen http://www.oogartsenpraktijk.be/html/refractieafwijkingen.htm">http://www.oogartsenpraktijk.be/html/refractieafwijkingen.htm.

de rest is een kwestie van zoeken wat u leuk vind en de prijs. ga u bij meerdere opticiens, wordt uw ogen telkens gemeten (gratis). er bestaat vrijwel altijd een minimaal verschil bij de afmetingen, maar u kunt daarvan uitgaan dat de meting bij de oogarts correct zal zijn.
verschil van prijzen bij opticiens kunnen variëren tussen de 150 en 1500 €, je naar de "naam" van de brillenboer om de hoek en de betere zaken...wat niet wil zeggen dat de goedkoopst perse de slechtste is!

succes hiermee.