Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cassandra_1
cassandra_1 - 20-08-2010 22:04:51
Voeding & Gezondheid

Hoe kan een visueel gehandicapt meisje naar school

Hallo eefie,

uit uw vraag blijkt niet of het alleen om een visuele handicap gaat, of dat er ook andere belemmeringen zijn voor het volgen van regulier voortgezet onderwijs. er zijn tegenwoordig zodanig veel hulpmiddelen beschikbaar dat veel visueel gehandicapten op een gewone school terecht kunnen.
u schrijft niet om welke school het gaat, maar aangezien de school in brabant ligt, ga ik er hier even van uit dat het om sensis in grave gaat. op de website van visio (www.visio.org) staat dat intern verblijf hier mogelijk is: alleen in de weekenden, alleen doordeweek, 7 dagen per week, kortom alles is hier mogelijk. let wel: sensis heeft meerdere vestigingen in brabant, en niet bij alle vestigingen is intern verblijf mogelijk.
het afstandscriterium geldt hier naar mijn mening wel degelijk. 4 à 5 uur reistijd is voor een jong kind véél te lang, zeker als dit 5 dagen per week is.
blijft nog de mogelijkheid over dat de ouders zelf voor die school hebben gekozen, en dat deze school niet door visio is geadviseerd. dan wordt het inderdaad moeilijker, want ik denk dat het intern verblijf gerelateerd is aan de ernst van de handicap. m.a.w. kinderen die ondanks de handicap thuis behoorlijk kunnen functioneren zullen minder snel intern geplaatst worden dan kinderen die niet of moeilijk met hun handicap om kunnen gaan.

ik denk dat het verstandig is als de ouders het probleem voorleggen aan de leerplichtambtenaar of aan de ambtenaar leerlingenvervoer van hun gemeente. die mensen zijn doorgaans goed op de hoogte van alle scholen in de regio; wellicht weten zij een oplossing.

ik hoop dat u hier wat mee kunt.

groeten,
cassandra