Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 30-08-2010 08:59:51
Geldzaken & Recht

Hypothecaire lening verhogen zonder medeweten partner

Maya,
ik neem aan dat er niet je huwelijk een hypotheek op de woning is gevestigd maar dat je ex " alleen" maar de lening opgehoogd heeft.

dat kon hij ook tijdens het huwelijk gewoon doen. niets mis mee. dit heeft echter wel gevolgen voor je aansprakelijkheid. schulden die voor het huwelijk zijn aangegaan zijn in de gemeenschap gevallen. daardoor ben jij ook voor het geheel van die schulden aan te spreken. voor de schuld die tijdens het huwelijk is aangegaan ben je maar voor de helft aan te spreken. dit kan van belang zijn als de verkoop van de woning te weinig opbrengt om de hypotheek terug te betalen. je ex zal dan meer moeten bijdragen aan het verlies.

als hij tijdens het huwelijk een hypotheek heeft gevestigd op de woning, dan wordt het wat lastiger. zou jij er gewoond hebben, dan had je toestemming moeten geven voor het verlenen van een hypotheek op de echtelijke woning. omdat jezelf al aangeeft er niet gewoond te hebben, kan het zijn dat de notaris de toestemming niet nodig vond. persoonlijk vind ik dan dat in de hypotheekakte een verklaring daarover opgenomen moet zijn en het liefst dat jij voor die verklaring tekent.