Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maya1 - 30-08-2010 11:51:15
Geldzaken & Recht

Hypothecaire lening verhogen zonder medeweten partner

Marcel,

bedankt voor de toelichting. het is mij al wat duidelijker. even terugkomend op je vraag: hij heeft een hypothecaire lening afgesloten, bovenop de bestaande hypotheek. de 'basis-hypotheek' was door hem afgesloten voordat wij in het huwelijk traden. de 'extra lening' nadat wij getrouwd waren.

ik wilde graag nog even een nuancering maken en vraag me af of dit van invloed is op de juridische consequenties.

toen wij elkaar leerden kennen, woonde hij in limburg in die betreffende koopwoning. ikzelf woonde nog in amsterdam, waar ik studeerde en werkte. na ons trouwen was het de bedoeling dat ik ook die woning zou gaan betrekken. dit verliep echter anders. in de eerste periode van ons huwelijk hebben wij namelijk tijdelijk gescheiden gewoond. dit i.v.m. mijn gebondenheid aan amsterdam (studievertraging) en kon daar gemakkelijker aan een baan komen etc.. ik woonde toen (tijdelijk) een paar maanden in bij mijn ouders.

dit is ook de periode geweest waarin die tweede lening is gedaan.

nu is mijn vraag eigenlijk, in die periode was er geen andere 'echtelijke woning' , we leefden om praktische redenen niet 24/7 bij elkaar. uiteindelijk is hij mij gevolgd naar amsterdam en heeft hij hier ook een baan kunnen vinden en zijn we samen een huurwoning gaan zoeken, welke nu waarschijnlijk als echtelijke woning zou worden aangemerkt.

verandert deze informatie iets aan de zaak?

het is nogal complex, als ik het zo teruglees...

wederom alvast bedankt voor je reactie!