Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-09-2010 08:49:05
Geldzaken & Recht

Afstand doen van koopwoning

Anicu,
beetje onlogische reactie.

m.rowena,
leg mij eerst eens uit hoe je het bij nationale nederlanden voor elkaar hebt gekregen om als mede-eigenaar en destijds ook mede-bewoner van het huis, niet als hoofdelijk schuldenaar verbonden te worden voor de lening?

het kan wel zijn dat destijds jouw inkomen niet meegerekend is, maar als je de hypotheekakte goed zou lezen, kom je daar naar alle waarschijnlijkheid wel in tegen dat jij ook schuldenaar bent. vandaar ook dat nationale nederlanden mee moet werken wil je de verdeling van de woning rond kunnen krijgen. zij moeten jou dan namelijk ontslaan uit de hoofdelijke aansprakelijkheid.

zou je dat niet doen, dan heb je na verdeling van de woning geen recht meer op de helft van de woning, maar bent nog wel aansprakelijk voor de terugbetaling van de hele lening. dan ga je er dus fors op achteruit.

er zijn nog 2 wegen die nu bewandelt kunnen worden. de eerste is is dat je ex bij een andere bank probeert alsnog een nieuwe hypotheek te regelen en daarmee de hypotheek bij nationale nederlanden aflost. de andere weg zal wat langer duren, maar daarin zet je de woning in de verkoop. als je ex daar niet aan wil meewerken, kun je hem via een kort-geding toe dwingen. je kunt namelijk niet tot in het oneindige in een gemeenschap blijven (en dat is bijvoorbeeld een gezamenlijke woning) omdat de andere eigenaar niet mee wil werken.