Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
courier - 09-09-2010 12:18:33
Geldzaken & Recht

Hypotheekboete bij verkoop woning

Eerst maar even naar de vraag en daarna de bijdrage van marcel75 over banken in het algemeen en de rabobank in het bijzonder.
of de boete bij verkoop is verschuldigd hangt af wat daarover in de hypotheekofferte en de algemene voorwaarden is vastgelegd; of het zo in 2008 is gegaan zoals marcel nogal beeldend verwoordt is het gebruikelijke giswerk, van belang is hoe de van bruggen adviesgroep hierover heeft geadviseerd.
kijk daar de papieren op na en als het zo zou zijn dat de gewraakte voorwaarde uitsluitend in de "kleine lettertjes" voorkomt dan valt de adviseur best wat te verwijten: "kleine lettertjes" mogen immers niet ten detrimente van de klant worden gebruikt. ga gedocumenteerd terug naar van bruggen, confronteer ze ermee en overweg een klacht in te dienen bij het kifid en/of de stichting erkenningsregeling hypotkeekadviseurs (www.seh.nl).
marcel's vooringenomenheid over de rabobank deel ik niet; waarom zou het niet zo zijn dat wordt geadviseerd de (gemengde) verzekering van nn over te nemen en te koppelen aan de hypotheek: er is niks mis met die verzekering en bij elke verzoek tot afkoop steken ze bij de verzekeringmaatschjappij de vlag uit, dus voor welke partij is dat een gunstige zaak?
over het te hanteren hypotheektarief loopt hij achter de feiten aan: al sinds jaar-en-dag adviseert rabobank nederland één-en-hetzelfde tarief voor nieuwe en te verlengen hypotheken; de plaatselijke rabobank is autonoom, mag daar binnen zekere grenzen best van afwijken en in bepaalde situaties (b.v. een nieuwbouwproject) doen ze dat ook: business as usual!
vervolgens is interpolis geen volle dochter van de rabobank: interpolis is een "merk" (werkmaatschappij) van de achmeagroep die op zijn beurt een volle dochter is van eureko en daarin heeft rabobank minderheidsbelang. ik zeg dus op mijn beurt: lees je eerst even in voordat je verbanden legt en conclusies trekt die kant noch wal raken. maar het advies om offertes te vergelijken: daar ben ik het volledig mee eens en dat houdt de branche ook scherp.