Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 10-09-2010 11:50:02
Geldzaken & Recht

Afstand doen van koopwoning

Courier,
neem nou 1x iets van mij aan. namelijk dat als de woning verdeelt wordt en de ex bij een andere bank op zijn inkomen wel een hypotheek kan krijgen, er helemaal niets aan de hand is. de notaris mag gewoon meewerken. er komt immers een volledig nieuwe hypotheek en de ex wordt enig eigenaar van de woning. als dat volgens jou niet kan, dan kunnen vele verdelingen in nederland nooit hebben plaatsgevonden! wordt de hypotheek namelijk overgesloten, dan verdwijnt de oude van het toneel.

sterker nog: de notaris mag ook wel meewerken aan een verdeling zonder ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. dit is alleen zeer nadelig voor degene die geen huiseigenaar meer zal zijn. die is geen eigenaar meer, maar nog wel aansprakelijk. niet onmogelijk, maar op de notaris rust dan wel een uitgebreide voorlichtingsplicht. als die aantoonbaar niet geschaad is, is er niets aan de hand.