Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hagaman
hagaman - 18-09-2010 23:43:01
Computers & Telefonie

Hoe hou je heckers biuten

Edwardus, je hebt inderdaad een goede vraag gesteld :)
in nederland zijn standaard alle adsl abonnementen aangesloten met een router / firewall / modem dus daarmee ben je all 99% goed beveiligd mits je zelf de poorten open zet voor hackers etc... verder is er grote verschil tussen hackers, crackers, scriptkidies etc... hackers houden zich meestal bezig op hogere niveaus voor bedrijven etc... tenminste in perfecte wereld :) de andere twee doen van alles, crackers vooral met kraken van software, scriptkidies met verschillende lage nivau activiteiten en onder andere inbreken op je pc, maar in 99.9% van alle gevallen hacken ze jou niet, maar door foutiev gebruik van internet laat je ze zelf binnen, dus bijvoorbeeld door het bezoeken van besmette websites,met downloaden van besmette programma's , door niet goed beveiligen van je pc, vaak besparen mensen op antivirusen, en geven 3 keer zoveel uit aan maandelijkse pc reparaties bij de pc winkel om de hoek. dus gebruik altijd een betaalde gelicenseerde antivirussoftware, en altijd de meest bekende, zoals kaspersky, mcafee, etc...
heb je een kabel modem? van upc of ziggo etc.. dan is er grote kans dat je een oudere type hebt motorolla met 1 lan port, deze zijn inderdaad niet beveiligd. in dit geval koop je een router en plaats je deze tussen modem en je pc. linsys of andere merk werken goed.
bezoek je vaak sites met erotische content ? illegale download pagina's en torrent's ? zorg er dan voor dat je een internet security product hebt, zoals kaspersky internetsecurity in dit paket zit ook 100% reclame banner blokade, dus maken de besmete sites geen kans tegen je.
veel sterkte.

ps : je kan je nooit 100% beveiligen. maar 99.9 kan je proberen. :)