Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-09-2010 14:54:29
Huishouden & Energie

Nieuwe stinkende matrassen

Beste laver,

je eerste reactie op de lucht van die matrassen moet bepalend zijn voor je handelen. wanneer de matrassen een voor jou onaanvaardbare lucht verspreiden, dan moet je trouw blijven aan jouw eerste reactie daarop. dat blijkt altijd de zuiverste te zijn. ook al zeggen anderen dat er niets aan de hand is, en dat zal men snel zeggen wanneer financiƫle belangen een rol spelen.
een dergelijk onaangename lucht is een uitwaseming van de aanwezige stoffen in het matras, en dat zijn doorgaans geen stoffen die een gezondheid bevorderende werking hebben.
de opmerking van havenkater is zeker op zijn plaats, en geeft je nog meer reden om alert te reageren.

wanneer je geen (voor jou) gewenste reactie krijgt bij de leverancier, ga dan eens informeren bij een beddenspeciaal zaak voor een second opinion, en vraag of een dergelijk sterke en afstotende lucht normaal is bij een nieuwe matras. en vraag dan ook (indien dat normaal is -wat ik betwijfel) waardoor dat dan komt, en hoelang dat mag duren.

indien je zekerheid wilt hebben of er daadwerkelijk geen schadelijke chemische stoffen vrijkomen, dan kan de gemeente wellicht een luchtmeting verrichten of een instantie aanwijzen die een dergelijke meting kan uitvoeren.
blijft de leverancier hardnekkig weigeren de matrassen terug te nemen, dan kun je hem dreigen dat hij voor alle kosten moet opkomen mocht nadien toch blijken dat de matrassen schadelijke stoffen uitwasemen.

sterkte en succes!