Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-09-2010 23:16:28
Huishouden & Energie

Nieuwe stinkende matrassen

Eigenlijk is er een hele simpele oplossing. geen matrassen kopen die van buiten de europese unie komen. dan worden ze ook niet gegast. want hoofdschuldige is de eu, die in 2006 een regel heeft ingesteld, dat alle lading, waarin een snipper hout of karton zit, en van buiten de eu komt, gegast moet worden. er zijn ook andere methodes, zoals verhitting tot 65 graden, maar die zijn te duur voor de exporterende landen.
kijk op het fabriekslabel, en staat daarop : made in china of taiwan of indonesia, koop dan de iets duurdere matras uit een eu land.
de arbeidsinspectie, de vwa (voedsel en waren autoriteit), de douane, de wharehouses, beter bed en consorten, ze zijn allemaal op de hoogte van deze problematiek, maar weigeren er iets structureels aan te doen.
ondertussen legt u uw kind te slapen op zo'n matras, en het kind wordt iedere nacht een beetje meer vergiftigd.