Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-09-2010 13:47:12
Geldzaken & Recht

Notaris

Courier,
laat mij even een opmerking maken over je 2e vraag. of er wel of geen kosten gerekend zijn voor de doorhaling staat los van de feit dat er nu alsnog € 30.000,-- betaald moet worden zodat de vorige lening helemaal afgelost zal worden. en waarom zou dat enkele tientjes zijn? enig idee wat een royement kost? reken maar eerder op zo'n € 120,-- inclusief kadasterkosten en btw voor 1 doorhaling. dat is een tarief dat meer gehanteerd wordt.

en dat ts geen rente meer betaald heeft is vrij logisch. ts heeft immers ook de afgelopen maanden niet aan de bel getrokken. er zal dus niets afgeschreven zijn door de oude bank. daarnaast werken de meeste banken met de door mij aangegeven werkwijze: notaris vraagt een aflosnota op, automatische incasso stopt. die wordt alleen weer in gang gezet als de notaris aangeeft dat de aflossing toch niet doorgaat of nadat een bepaalde termijn verstreken is.