Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 26-09-2010 13:52:54
Geldzaken & Recht

Afstand doen van koopwoning

[quote=courier schreef op zondag 26 sep 2010, 12:21]marcel,
als ts en ex het onderling goed regelen en een andere geldverstrekker ex volledig wil financieren, dan verdwijnt de nat.ned.,althans voor de hypotheek, uit het verhaal en kan de overdracht plaatsvinden.
blijkbaar heb je mijn idee nu deels overgenomen. dat heb ik al vanaf het begin gesteld. maar de overwaarde kun je heel eenvoudig middels een schuldigerkenning regelen.

[quote=courier schreef op zondag 26 sep 2010, 12:21]
blijft over de intrigerende opmerking van ts:
`de hypotheek staat niet op mijn naam, alleen het huis`.
is ze niet volledig eigenaar dan?
die vraag heb ik ook al gesteld en nimmer antwoord op gehad. aanname die ik dan maar maak is dat er gezamenlijke eigendom is en dan ben je geen volledig eigenaar (kun je overigens ook onvolledig eigenaar zijn?). die eenvoudige gemeenschap is voor verdeling vatbaar en eventuele overwaarde kan middels schuldigerkenning geregeld worden.

[quote=courier schreef op zondag 26 sep 2010, 12:21]in mijn optiek vindt er dan een schenking plaats van ts aan ex waarvan de consequenties voor beide partijen onder ogen moeten worden gezien.

dat in jouw optiek ergens een schenking plaatsvind is gelukkig niet de optiek van de belastingdienst. ik zie namelijk die schenking ook nog steeds niet als je het goed regelt (en nogmaals: dat kan ook zonder dat er geld over tafel gaat).