Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 26-09-2010 14:33:38
Geldzaken & Recht

Afstand doen van koopwoning

Als niet-notaris toch nog een reactie van mijn kant, het is namelijk gewoon mogelijk om niet als hoofdelijk aansprakelijk te boek te staan voor de hypotheek en toch voor de helft eigenaar te zijn. ondergetekende was namelijk ook zo goeiig (anderen zouden wellicht dom zeggen) om destijds zijn -inmiddels- ex op haar woord te geloven en is in gemeenschap van goederen getrouwd, zij is nooit op enig document dat met het eigendom of hypotheek in relatie tot de woning vermeld geworden. het huis en de hypotheek hebben alleen op mijn naam gestaan, desondanks was ze wel 50% eigenaar. dit kan hier net zo goed gebeurd zijn. ik hoop dat ik nu niks nieuws zeg trouwens.

mijn ex heb ik dus wel de helft van de overwaarde moeten uitkeren, maar zelfs de hypotheekadviseur van m'n eigen hypotheekbank zegt desgevraagd dat zij niet uit de hoofdelijke aansprakelijkheid kan/hoeft te worden ontslagen, zij is gewoon überhaupt niet in beeld bij de bank. het huis en de hypotheek zijn aan mij toegedeeld en ik hoef alleen maar afscheid te nemen van m'n life savings.

nu terug naar de vraag. bij mij leeft de indruk dat in onderhavig geval de echtscheiding nog niet is uitgesproken en m.rowena vraagt zich af of zij nu kan worden aangesproken op het meebetalen aan de hypotheek, ondanks dat ze er niet meer woont en duurzaam gescheiden leeft.

@m.rowena: het is al geruime tijd geleden dat je de vraag stelde en er zijn genoeg vraagtekens die op antwoord wachten; indien je een definitief antwoord op je vraag wenst, zou het wel raadzaam zijn om hier eens wat opheldering te verschaffen.