Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-09-2010 08:45:46
Geldzaken & Recht

Notaris

Caroline,
maar wie zou de rekening dan moeten krijgen?

en welke fout heeft de notaris gemaakt als de oude bank blijkbaar heeft lopen rommelen met de aflosnota?

ik zeg niet dat de notaris niets te verwijten valt (weet ook niet welke fout hij toegegeven heeft overigens), maar blijkbaar heb je zelf ook niet aan de bel getrokken toen je zelf zag dat je veel meer geld kreeg dan waar je van uit was gegaan. en zoals eerder door mij aangegeven: je hoort zelf wel ongeveer te weten hoeveel schuld je nog hebt. daar zit natuurlijk wel een marge in, maar € 30.000,-- had je horen te weten in mijn ogen. ben het dus met edwardus eens. je hebt ook een stuk eigen verantwoordelijkheid.

en ben je het er toch niet mee eens, dan moet je een klacht indienen. een klacht tegen de notaris dien je in bij de kamer van toezicht over notarissen en kandidaat-notarissen. die zit bij de rechtbank waar de notaris onder valt. een klacht tegen de bank dien je uiteindelijk in bij het kifid. in beide gevallen is het wel raadzaam/verplicht om eerst te proberen er onderling uit te komen.