Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-09-2010 12:20:33
Geldzaken & Recht

Notaris

@caroline bos,
goed, degenen die meelezen hebben inmiddels een aardig overzicht gekregen hoe het in de praktijk zit met een stukje hypotheekrecht.
en ik begrijp ook niet wat de oude bank te verwijten valt: ze maken op verzoek een algehele aflosnota, geld komt niet binnen, dus wat staat je dan te doen als bank: gewoon de lening continueren en de maandelijkse incasso hervatten!
dat heeft niks met rommelen te maken.

bedankt overigens voor de antwoorden, dat maakt de zaak een stuk inzichtelijker: de aflosnota stond dus gewoon op de afrekening! onbegrijpelijk hoe de notaris destijds tot de conclusie kon komen dat dat geld u zou toebehoren!

notaris wil die € 30.000 terug; ik neem aan om alsnog de oude bank algeheel af te lossen, opdat de nieuwe bank opschuift naar de bedongen 1e hypothecaire inschrijving. maar inmiddels is de vordering van de oude bank lager dan 9 maanden geleden, u heeft immers gewoon doorbetaald. daarnaast betaalt u ook aan de nieuwe bank.
wat is de oplossing die recht doet aan de belangen van alle (blunderende) partijen?
de notaris zal de grootste hand in eigen boezem moeten steken; vraag hem schriftelijk een akte van dading op te stellen, waarin o.a. staat dat hij de oude bank aflost en u dat actuele saldo aan de notaris schuldig blijft en vervolgens renteloos aflost met een bedrag ongeveer ter grootte van het maandelijkse bedrag dat u nu (nog) aan de oude bank betaalt.
het gaat er in dit stadium dus om uw goede wil te tonen deze kwestie op minnelijke wijze te regelen.

ik denk dat de notaris daar wel oren naar zal hebben; zijn alternatief is immers een gang naar de rechter, dan komt zijn hele sorus met naam en toenaam in de publiciteit o.a. bij vakgenoten, kortom hij zal er wat voor over moeten hebben de kwestie uit de openbaarheid te houden.
hij zal als degene met het meeste boter op zijn hoofd eieren voor zijn geld moeten kiezen. tja dan duurt het 12 jaar voordat hij alle centjes terug heeft. so what? in de tussentijd kan hij met opgeheven hoofd iedereen recht in de ogen zien. de veer die u laat is de niet geplande extra hypotheeklast, weliswaar in een overzienbare termijn, enfin u had inderdaad ook eerder aan de bel kunnen trekken.
laat op dit forum even weten hoe de notaris reageert.